Hieronder staan enkele voorbeelde van onderwijsinstellingen die reeds een hybride vorm van studie- en studentenbegeleiding vormgeven.

Online stage-begeleiding bij de Hogeschool van Amsterdam

"Door de hogere frequentie van contact, voelt de student zich meer betrokken.” 

In deze video geeft Pieter van Langen (Lecturer Hogeschool van Amsterdam, Faculteit Techniek, Aviation Academy) een prachtig voorbeeld van hoe de HvA studenten die op stage gaan online begeleiden met behulp van Pluform.com en de eCP-methodiek voor online begeleiden. 

Naast bovenstaande opleiding zijn er inmiddels vele andere opleidingen binnen HvA die studenten op een hybride manier begeleiden. Zie hier voor meer informatie: Online begeleiding binnen de HvA.

 

Studenten optimaal begeleiden binnen ROC Midden Nederland

"Met online begeleiding staat ROC Midden Nederland dichter bij de belevingswereld van haar studenten” 

Op radio 1 is een serie uitgezonden over coaching. In deze aflevering gaat het over e-coaching en in het bijzonder online begeleiding in het onderwijs. Verslaggever Marielle Beers praat met Anne Ribbers (senior coach bij eCoachPro), Helga Cleffken (manager Studie & Loopbaancentrum ROC Midden Nederland) en Lilian Zuiderwijk (schoolmaatschappelijk werker ROC Midden Nederland) over hoe zij online begeleiding van studenten vormgeven. Zie hier onder voor een korte compilatie. Bron: NPO Radio 1 De Ochtend.

 

Lees hier de complete ROC Midden Nederland casus: Studenten Online begeleiden ROC Midden Nederland (PDF)

 

Het online platform voor effectieve en veilige online begeleiding

Pluform wil verbetering van begeleiding in het onderwijs ondersteunen. Daarom hebt u als onderwijsprofessional met Pluform de beschikking over een online omgeving waarmee u studenten individueel of in een groep kunt begeleiden, via mail, beeldbellen en SMS. Bekijk hieronder de korte presentatie van de mogelijkheden van Pluform. 

Meer weten of de grais demo uitproberen? Klik hier: Pluform voor het onderwijs.

Aanmelden? Klik hier: 3e symposium Online Begeleiding

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren